gevelisolatie

"Heldere en betrouwbare informatie over gevelisolatie en duurzame renovatie"

Subsidieregeling voor isolatie eigen woning tijdelijk verhoogd

Wie twee of meer delen van zijn huis laat isoleren, krijgt tot 31 december dit jaar niet tot 20 maar tot 30 procent van de kosten vergoed door de overheid. 

De verruiming geldt vanaf 1 juni, voor maatregelen die tussen 1 juni en 31 december worden uitgevoerd. 

Het dak op 
De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) loopt al een tijdje. Om bewoners wat tegemoet te komen in deze onzekere tijden, is de regeling tijdelijk verruimd. 

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet je minimaal twee isolatiemaatregelen nemen. Bijvoorbeeld door de vloer, de buitenmuren of het dak te laten isoleren. 

Geen nieuwbouwhuizen 
Heb je de eerste maatregel al laten uitvoeren? Dan krijg je daar ook meer subsidie voor als je de tweede in het nieuwe tijdvak laat doen. 

Dat moet je dus door een bedrijf laten doen. Ook moet je zelf in het te isoleren huis wonen. Alleen bestaande woningen komen in aanmerking voor de subsidieregeling, nieuwbouwhuizen niet. 

Miljoenen over 
Je kunt subsidie aanvragen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Je laat de maatregelen eerst uitvoeren; met de bonnen en eventueel foto's kun je vervolgens een aanvraag doen. 

Voor de SEEH is 84 miljoen euro beschikbaar. Op 1 mei dit jaar was daar nog ruim 70 miljoen euro van over. Per woning krijg je maximaal 10.000 euro subsidie. 

En nog meer subsidie 
Als je twee isolerende maatregelen uitvoert (en alleen dan), kun je ook subsidie krijgen voor een aantal aanvullende maatregelen. 

Bijvoorbeeld de aanleg van een slimme thermostaat of een isolerende buitendeur. 

Wil je in één keer je huis energieneutraal maken? Dan kun je 4000 euro extra krijgen in het Zeer Energiezuinige Pakket. 

Eerst advies inwinnen? Ook die kosten vergoedt de overheid deels - maar alleen als je de maatregelen vervolgens ook daadwerkelijk laat uitvoeren. 

Bron: RTLZ