Met ‘Samen oud en nieuw!’ heeft VvE ‘t Kofschip in Veenendaal een enorme energiebesparing weten te realiseren. Juist de oudere bewoners hebben het heft in handen genomen. Voordelen die door gemeenschappelijkheid benut kunnen worden zijn behaald dankzij een intensief traject van onder andere vele huisbezoeken.

De VvE ’t Kofschip heeft in 2011 en 2012 uitvoering gegeven aan een uitgebreid pakket van energiebesparende maatregelen voor het appartementencomplex. Een van die maatregelen was dat de kopgevels aan de buitenzijde isolatie kregen, afgewerkt met steenstrips. De maatregelen resulteren in 60% besparing op het gasverbruik. Daarmee hebben 21 appartementen een aanzienlijke label sprong gemaakt, van G/E/F naar een energielabel B. Dit betekent een reductie van CO2-uitstoot met ruim 40.000 kg per jaar. Dankzij de forse energiebesparing hoeven de servicekosten niet omhoog. Een wervend argument bij uitstek waarvoor bijna alle bewoners tijdens het besluitvormingsproces vielen als een blok. Het omslagpunt lag financieel bij een besparing van een kleine 50 procent. De bereikte besparing is naar schatting zelfs 60 procent!

Weten wat buitengevelisolatie voor uw woning kan betekenen? Neem dan contact op via info@platformgevelisolatie.nl of bel naar 070 - 33 66 500.